Hem | Om oss | Tjänster | Kontakta oss  
 
Våra Tjänster
Lokalvård
Fönsterputs
Golvvård
Grönytor
Snöröjning
Driftavtal
Takläggning
Golvläggning
Snickeri
Måleri
Golvvård:  
  Offereras
 

Engström Gruppen är ett företag som bland annat åtar sig arbeten rörande golv och träytor.  Våra kunder sträcker sig från de största byggföretagen till dig som privatperson. Inget jobb och ingen kund är för stor eller för liten för oss. Kunden är alltid lika viktig. Vi är baserade i Stockholm men åtar oss uppdrag i större delen av Sverige.

Vi slipar och behandlar alla sorters trägolv. Välj mellan bl.a. lack, olja, hårdvaxolja, såpa, bets/färgning eller vanlig täckfärg. Behöver dina golv repareras ordnar vi även det. Vi slipar mer än golv, t.ex. trappor, bänkskivor, altaner, dörrar, m.m. Vid behandling av slipat golv använder vi endast marknadsledande produkter av hög kvalitet. Några exempel är: Bonakemi, Timberex och Nanasol.

Olja

För att få fram den rätta känslan i träet används olja. Detta gör även så att golvet blir vattenavvisande. Ett oljat golv bör dock underhållas genom att man emellanåt oljar golvet på nytt. Fördelar med ett oljat golv är att det åldras på ett vackert sätt där repor och slitage inte syns på samma sätt som på ett lackat golv. Ett oljat golv är även lättare att punktlaga än ett lackat golv.

Lack

Ett lackat golv ger en slitstark och hård yta som kräver lite underhåll. Nackdelen är dock att det kan vara svårt att åtgärda en skada i lacken utan att lacka om hela golvet. Vi använder oss av vattenbaserade lacker och lackar ek tre gånger och furu/lönn/bok fyra gånger.

Parkett dekor

Parkett dekor är ett komplement till lack för dig som vill färga ditt golv. Väljer du däremot en naturell sort får ditt golv samma fina djup och ådring som ett oljat golv, men med ett toppskikt av lack. 

Hårdvax

Hårdvax är en behandling för dig som vill att golvet ska se oljat ut men ändå ha den skyddande slityta som lacken ger. Hårdvaxoljan tränger ner som oljan men stannar även kvar på ytan och ger en mycket stark och vattenavvisande yta. Hårdvaxoljan kan liksom olja punktrepareras och underhållas vid behov med hjälp av underhållsvax. Hårdvaxoljan är extremt vattenavvisande och fungerar även utmärkt på till exempel köksbänkskivor, bord och bardiskar. En behandlad yta tål spill av vin, öl, läsk, kaffe, te, fruktjuice och mjölk enligt DIN 68861-1C.

Såpa

Att använda såpa är en gammal golvbehandlingsmetod som nästan upphört helt på grund av att det kräver att man skurar golvet med såpa minst en gång i veckan. Det är vanligare att man lutar eller oljar vilket i stort sett ger samma utseende men samtidigt ett mer lättskött golv.

Lut

Lut används med fördel som grund. Detta hindrar träet från att gulna.

Infärgning

Med fördel används lut för att få djupare och jämnare infärgningar. Många olika metoder kan användas vid infärgning av ett golv. Avgörande är golvets typ och skick.

Golvslipning

Vi slipar och behandlar alla sorters trägolv. Välj mellan exempelvis lack, olja, hårdvaxolja, såpa, bets/färgning eller vanlig täckfärg. Behöver dina golv repareras gör vi även det. Vi slipar mer än golv, till exempel trappor, bänkskivor och altaner. Vid behandling av slipat golv använder vi endast marknadsledande produkter med hög kvalitet, till exempel Bonakemi, Timberex och Nanasol.

Material

Våra leverantörer är väl etablerade i branschen och deras produkter håller alltid mycket hög kvalitet. Vi har möjlighet att erbjuda ett antal olika kvalitetsgolv till förmånliga priser.

Priser

Vi strävar alltid efter hög kvalitet men kan trots detta hålla humana priser. Ett slarvigt arbete kan bli dyrare på lång sikt och vi vill ju också att dina golv ska hålla i många år. Det är svårt att lämna generella priser eftersom det är många faktorer som spelar in. Priset blir till sist ändå individuellt beroende på typ av undergolv, val av träslag och mönster, ytans storlek, ytans tillgänglighet och tillfälliga erbjudanden på material. Du kan dock vara säker på att det pris vi ger ligger i nivå med de bästa som finns.

Det finns en utvecklad kvalitetssäkring, Golvslipargarantin, som utarbetats av Golvbranschens Riksorganisation. Detta innebär att den personal på företaget som utför golvslipning, såväl golvslipare som den som träffar avtal med kunderna, genomgår en specialutbildning i trägolvsarbeten. Golvsliparens företag förbinder sig helt enkelt att följa branschens riktlinjer för golvslipning, lackning, oljning, lutning och underhåll av golv.
 

 

 

 

 

 

 
 
 
  Copyright © EngströmGruppen 2009  

Städhjälp en gång i månaden.