Hem | Om oss | Tjänster | Skatteavdrag | Kontakta oss | Arbeta hos oss  
 
Våra Tjänster
Städning
Fönsterputs
Utökad service i hemmet
Trädgård
Stensättning
Flytt / Magasinering
Dator / IT
Bud / Transport
Evenemang
Vård och Omsorg

El-installation

Golvläggning
Takläggning
Snickeri
Måleri / Tapetsering
Fönsterrenovering
Dörrenovering
Golvvård
Dödsbo
Barnpassning
Golvvård:  
  Offereras
 

Vi slipar och behandlar alla sorters trägolv. Välj mellan bl.a. lack, olja, hårdvaxolja, såpa, bets/färgning eller vanlig täckfärg. Behöver dina golv repareras ordnar vi även det. Vi slipar mer än golv, t.ex. trappor, bänkskivor, altaner, dörrar, m.m. Vid behandling av slipat golv använder vi endast marknadsledande produkter av hög kvalitet. Några exempel är: Bonakemi, Timberex och Nanasol.

Olja används för att få fram den rätta känslan i träet används olja. Detta gör även så att golvet blir vattenavvisande. Ett oljat golv bör dock underhållas genom att man emellanåt oljar golvet på nytt. Fördelar med ett oljat golv är att det åldras på ett vackert sätt där repor och slitage inte syns på samma sätt som på ett lackat golv. Ett oljat golv är lättare att punktlaga än ett lackat golv.

Ett lackat golv ger en slitstark och hård yta och kräver inte så mycket underhåll. Nackdelen är dock att det kan vara svårt att åtgärda en skada i lacken utan att lacka om hela golvet. Vi använder oss av vattenbaserade lacker och lackar ek tre gånger och furu/lönn/bok fyra gånger.

Parkett dekor är ett komplement till lack för dig som vill färga ditt golv. Väljer du däremot en naturell sort så får ditt golv samma fina djup och ådring som ett oljat golv, men med ett toppskikt av lack.

Hårdvax är en behandling för dig som vill att golvet ska se oljat ut men ändå ha den skyddande slityta som lacken ger. Hårdvaxoljan tränger ner som oljan men stannar även kvar på ytan och ger en mycket stark och vattenavvisande yta. Hårdvaxoljan kan liksom olja punktrepareras och kan underhållas vid behov med hjälp av underhållsvax. Hårdvaxoljan är extremt vattenavvisande och fungerar även utmärkt på till exempel köksbänkskivor, bord och bardiskar. En behandlad yta tål spill av vin, öl, läsk, kaffe, te, fruktjuice och mjölk enligt DIN 68861-1C.

Att använda såpa är en gammal golvbehandlingsmetod som nästan upphört helt på grund av att det kräver att man skurar golvet med såpa minst en gång i veckan. Det är vanligare att man lutar eller oljar vilket i stort sett ger samma utseende men samtidigt ett mer lättskött golv.

Vid infärgning används med fördel lut för att få djupare och jämnare infärgningar. Lut hindrar även färgen från att gulna med tiden. Många olika metoder kan användas vid infärgning av ett golv. Avgörande är golvets typ och skick.

Vi debiterar per kvadratmeteryta.

En inställelseavgift kan tillkomma beroende på var objektet finns.

Alla våra priser är inklusive moms. Vi lämnar även skriftliga garantier.

Innan önskat uppdrag påbörjas så går vi igenom objektet och skriver ett avtal på arbetsmomenten.

 

 

 
 
 
  Copyright © EngströmGruppen 2009  

Städhjälp en gång i månaden.